Home Aktualitet 100 vjet pavaresi logoja ne Google

100 vjet pavaresi logoja ne Google

288
0

Kjo do te jete logoja qe do te vendose Google per 100 vjetorin e pavarsise se Shqiperise ne faqen e pare.

Motorri i kerkimit Google do të festojë 100 vjetorin e shtetit Shqiptar me një “doodle” dhe ky është lajmi konfirmues! Doodle-s jane logo-supriza nga Google qe nxirren ne caste te caktuara ne perkujtim ose ne festim te ngjarjeve apo njerezish te dalluar ne histori. Shembuj te Doodles jane imazhet ne ditet e lojrave olimpike, doodle per nder te Chaplinit, Pac-man etj.

Prej kohesh disa levijze shqiptaresh ne Twitter dhe ne rrjete te tjera sociale kane tentuar te terheqin vemendjen e punonjesve te Google per nje Doodle per festimin e 100 vjetorit te shtetit Shqiptar.
Fushatat ne mbeshtetje te Doodle-it qe do festonte me Shqiptaret kane arritur deri ne peticione online. Peticioni i nisur nga webmasteri i tech.al pershembull ka arritur te mbledhe 40 000 mbeshtetes sipas changes.org, nje numer me te vertete rekord per nje aktivitet te tille online me nje komunitet kaq te vogel.

Dhe perpjekjet nuk ishin te kota. Informacione te brendshme nga stafi i Google njoftojne qe shqiptaret kudo qe jane do festojne me nje Doodle kete 100 vjetor. Diskutimet e fundit po behen per imazhin qe do perdoret, por per fat te keq nuk mund te bejme publike ndonje alternative ne kete cast.
Sic kuptohet behet fjale per disa alternativa qe do votohen nga stafi i Google (mes te cileve ka dhe shqiptare sigurisht) dhe ekipi yne po perpiqet qe te mbledhe alternativat qe nuk do ia dalin per te qene Doodle e do t’i publikoje ne nje artikull pas dates 28 Nentor.

Dhe nuk mbaron me kaq! Ekipi i Google po punon dhe per versionin shqip te motorrit te kerkimit te tij. Domaini google.al qe ka disa kohe aktiv, pas dates 28 Nentor do te permiresoje dhe kerkimin ne faqet shqiptare dhe ne shqip. Sic mesojme procesi per krijimin e ketij indeksi ne shqip ka kohe qe eshte ne proces, le te shohim sa rezultativ do jete.