Home Aktualitet 40 Firmetaret e pavaresise – emrat dhe qytetet

40 Firmetaret e pavaresise – emrat dhe qytetet

626
0

Ja kush jane 40 firmetaret e pavaresise se Shqiperise. Emrat styre qe firmosen shpalljen e pavaresise se shqiperise ne daten 28 nentor 1912

Berat: Sami Bej Vrioni, Ilias Bej Vrioni, Taq Tutulani, Babë Dud Karbunara;
Skrapar: Xhelal Bej Koprencka; Hajredin Bej
Cakrani;
Lushnjë: Qemal Bej Mullai, Ferit Bej Vokopola, Nebi Efendi Sefa;

Dibër: Myfti Vehbi Dibra, Sherif Lengu;
Mat: Ahmet Bej Zogu (më vonë Zogu I), Riza Bej Zogolli, Kurt Agë Kadiu;
Ohër dhe Strugë: Zyhdi Bej Ohri, Dr. H. Myrtezai, Nuri Sojlliu, Hamdi Bej Ohri, Mustafa Baruti, Dervish Hima;
Durrës: Abaz Efendi Çelkupa, Mustafa Agë Hanxhiu, Jahja Ballhysa, Dom Nikoll Kaçorri;
Tiranë: Abdi Bej Toptani, Murat Bej Toptani;
Shijak: Xhelal Bej Deliallisi, Ymer Bej Deliallisi, Ibrahim Efendiu;
Krujë: Mustafa Merlika-Kruja;
Elbasan: Lef Nosi, Shefqet Bej Daiu, Qemal Bej Karaosmani, Dervish Bej Biçaku;
Peqin: Mahmud Efendi Kaziu;
Gramsh-Tomorricë: Ismail Qemali Gramshi (jo Ismail Bej Vlora);
Gjirokastër: Azis Efendi Gjirokastra, Elmaz Boçe, Veli Harxhi, Myfid Bej Libohova, Petro Poga, Jani Papadhopulli;
Përmet: Veli Bej Këlcyra, Syrja Bej Vlora;
Tepelenë: Feim Bej Mezhgorani;
Janinë: Kristo Meksi, Aristidh Ruci;
Çamëria: Veli Gërra, Jakup Veseli, Rexhep Demi, Azis Tahir Ajdonati;
Delvinë: Avni Bej Delvina;
Korçë: Pandeli Cale, Thanas Floqi, Spiro Ilo,
Pogradec: Hajdar Blloshmi;
Kosovë, Gjakovë dhe Plavë-Guci: Rexhep Bej Mitrovica, Bedri Bej Ipeku, Salih Gjuka, Midhat Frashëri, Mehmet Pashë Deralla, Isa Boletini, Riza Bej Gjakova, Hajdin Bej Draga, Dervish Bej Ipeku, Zenel Bej Begolli, Qerim Begolli;
Shkodër: Luigj Gurakuqi;
Vlorë: Ismail Qemali, Zihni Abaz Kanina, Aristidh Ruci, Qazim Kokoshi, Jani Minga, Eqrem Bej Vlora;