Home Aktualitet Berisha: Shpërblim për çdo informacion të vlefshëm për hetimin e 21 janarit

Berisha: Shpërblim për çdo informacion të vlefshëm për hetimin e 21 janarit

265
0

TIRANË- Kryeministri, Sali Berisha ka njoftuar sot anulimin e manifestimit të paqes të shtunën, ndërkohë që ka theksuar se hetimi për 21 janarin do të shkojë deri në fund, madje cdo informacion i vlefshëm do të shpërblehet.

Në fjalën e tij në mbledhjen e sotme të qeverisë, Berisha ka ngarkuar Ministrinë e Financave që të përcaktojë një fond për hetimin e ngjarjes, duke nënvizuar se shpërblimi do të jetë në varësi të dëshmisë së dhënë.

“Çdo dokument do të shpërblehet. Ftoj qytetarët të kontribuojnë për këtë hetim pasi një akt të tillë vendi nuk e ka njohur në historinë e tij” theksoi Berisha.

Ai ka falënderuar SHBA-të për gatishmërinë që treguan për të ndihmuar në hetime, të cilat do të cohen deri në fund.

Berisha, duke folur për deklaratën e e djeshme të kryeprokurores Ina Rama ka theksuar se ajo ka gënjyer, për të nderuar veten, teksa tha se nuk ka një padi për ata që i vunë zjarrin kryeministrisë.

“E ftoj (prokuroren e përgjithshme) të vazhdojë hetimin, por se çfarë u thotë shqiptarëve ajo kur i gënjen publikisht se nuk ka padi ndaj atyre që i kanë vënë institucioneve zjarrin, ajo qoftë. Dje dokumenti është bërë publik dhe duhet t’u jepet të gjitha mediave. Është një akt i hollësishëm që përfshin të gjithë organizatorët. Asnjë mos ta marrë si një sulm ndaj institucionit të Prokurorisë, por si një transparencë e domosdoshme. Komisioni hetimor parlamentar nis punën dhe ai do të shqyrtojë vepritarinë e çdo institucioni në hetim”, tha Berisha.

Sipas Berishës në një rrethim të dytë të institucionit kushtetues, të gjithë do të jenë të amnistuar përvec Ramës. “Një tentativë e dytë për të rrethuar institucion do të jetë fatele për askënd tjetër, përveç atij. Unë jam Sali Berisha dhe nuk hedh gurin dhe fsheh dorën. Çdokush do jetë i amnistuar, përveç atij. Shqiptarët nuk ta kanë borxh zjarrin. Protesto çdo ditë, do të lejohesh. Nesër do të kujtojë të shtatat. E bërë kjo nga partia është makabër, të shtatat i bën familja, miqtë dhe shokët”, tha Berisha.