Home Aktualitet Demet e paguara nga sigurimet ende te uleta

Demet e paguara nga sigurimet ende te uleta

248
0

Sipas te dhenave te Autoritetit te Mbikeqyrjes Financiare totali i demeve te paguara bruto nga shoqerite e sigurimeve ne gjysmen e pare te vitit 2010 eshte rreth 1 miliarde leke ose 30 me shume se ne janar- qershor 2009 brbrPor kjo shifer megjithese ne dukje ne rritje eshte 3 here me e vogel se vellimi i primeve te shkruara bruto Ne periudhen janar-qershor 2010 te ardhurat nga primet e sigurimit arriten rreth 3974 miliarde leke Eksperte te Autoritetit te Mbikeqyrjes Financiare thone se pjesa me e madhe e demeve te paguara bruto u perket sigurimeve motorike me 861 milione leke apo 8542 te totalit te demeve te paguara bruto brbrNumri i demeve te paguara eshte rritur me 1540 dhe kap shifren 7478 nga te cilat 7441 deme jane paguar nga shoqerite e sigurimit te Jo-Jetes 35 nga shoqerite e Jetes dhe 2 deme nga veprimtaria e risigurimit Rritja ne vellimin e primeve shpjegojne ekspertet nuk u shoqerua me ritem te ngjashem ne pagesat e demeve nga shoqerite e sigurimit duke shtuar se ky tregues eshte larg sjelljes se tregjeve te rajonit e Evropes brbrAta thone se duke qene se raporti demeprime ne nivel tregu vazhdon te mbetet ne nivele shume te uleta jane ndermarre disa masa qe kane te bejne kryesisht me trajtimin e demeve bazuar ne standardet e OECD licencimin e vleresuesve te pavarur te demeve ne sigurime brbrNe kete drejtim sipas eksperteve vemendje e vecante po i kushtohet trajtimit te ankesave te ndryshme krahas detyrimit te vendosur te shoqerive te sigurimit per mbajtjen e nje baze te dhenash per ankesat e konsumatoreve e cila do te jete ne monitorim te vazhdueshem nga Autoriteti masa te cilat pritet te sjellin efektet e tyre ne permiresimin e cilesise se trajtimit te demeve dhe efektivisht ne rritjen e ketij raporti brbrbr


Gazetastart