Home Extra Dokumentar Dokumentari grek, 1821 i televizionit SKY qe censuroi kisha greke, me perkthim...

Dokumentari grek, 1821 i televizionit SKY qe censuroi kisha greke, me perkthim shqip

715
1

Dokumentari 1821 i cili u çensurua nga kisha greke sepse ka të dhëna që populli grek nuk duhet ti dijë tani i perkthyer shqip.

Grekët nuk kanë lidhje me greqinë e lashtë por shumica janë Arvanitas – Shqiptarë të helenizuar me dhunë. Greqia e lashtë, për grekët e sotëm, është një mit dhe si e tillë është e mbushur plot me të pavërteta. Ja se ç’thotë Presidenti amerikan John F. Kennedy për mitin:

“Armiku më i madh i së vërtetës, shpesh, nuk është gënjeshtra, e qëllimshme, komplotuese dhe e pandershme, por miti, këmbëngulës, depërtues dhe joreal.”

Ndërsa Arthur Schopenhauer e sjell kështu :

” E vërteta kalon nëpër 3 stade:Stadi i parë, tallen e qeshin me të.
Stadi i dytë, e kundërshtojnë shumë ashpër.
Stadi i tretë, pranohet si e tillë, pra si qartësisht e vërtetë.”

Ndërsa thënia e Aristotelit :

“Amicus Plato, sed magis amicas veritas”,

e përdorur shpesh edhe nga Prof. Kristo Frashëri, i përmbledh të gjitha. Duke e mbyllur, besoj se Arvanitasit kanë hyrë në stadin e tretë të rrugës drejt së vërtetës.

1 COMMENT

  1. Mbasi pashe videon te cilen e vlersoj pjeserisht me beri pershtypje nje koment siper ku thuhet; “shqiptaret te helenizuar me dhune”. Nuk e kuptoj se si jane helenizuar shqiptaret me dhune kur kane perbere shumicen ne shtetin helen dhe per me teper kete e verteton edhe vidjo kur thote qe ne kete vend perdoresh gjuha arvanitase. Dua te me sqaroni se ne cfar feje besonin shqiptaret perpara pushtimit otoman?

Comments are closed.