Home Aktualitet Erdogan: Turqia e gatshme ti mbështesë shqiptarët e maqedonisë edhe me forca...

Erdogan: Turqia e gatshme ti mbështesë shqiptarët e maqedonisë edhe me forca ushtarake

525
1

Kryeministri turk Rexhep Taip Erdogan në një intervistë për kanalin shtetëror turk deklaroi se Turqia do mbështesë vëllezërit shqiptarë nëse do jetë e nevojshme edhe me trupa ushtarake.

Ai shtoj me tej se populli shqiptar ka të drejtën e vetëvendosjes për krijimin e një shteti të madh shqiptar dhe se UÇK nuk është organizatë rebele terroriste por vullneti i shqiptarëve për të mbrojtur trojet e tyre.

Erdogan ka kërcënuar me shpërbërje të maqedonisë dhe gjithë ballkanit nëse te drejtat e shqiptarëve nuk merren parasysh. Ai shtoi se trupat kombëtare turke janë në gadishmëri dhe do ndihmojnë shqiptaret per çlirimin e trojeve shqiptare. Kjo deklaratë ka berë që ministrat e jashtëm grek dhe serb të reagojnë ashpër.

1 COMMENT

  1. Këto fjalë të ngrohin zemrën. Të kujtojnë se kush është aleati yt i vetëm.
    Ndërkohë që Austrohungaria e Italia mbështetnin pavarësinë e Shqipërisë, ushtria turke mbronte Shkodrën nën rrethim.
    E kur Greqia u përpoq të përfitonte nga lufta e ’97ës për t’u futur në Përmet e më gjërë, Turqia e kërcënoi me luftë.
    ♥♥ Vëllezër♥♥

Comments are closed.