Home Extra Harta e droges ne Shqiperi (VIDEO)

Harta e droges ne Shqiperi (VIDEO)

307
0

Parandalimi i kultivimit te lendeve narkotike është shpallur sfida e policisë se shtetit për këtë sezon. Aksione te bujshme dhe meditike janë përqendruar ne zonat e njohura për kultivimin dhe tregtimin e hashashit kryesisht. Por ky duket një mision gati i pamundur për policinë shqiptare. Pavarësisht operacioneve nga toka dhe ajri për identifikimin e zonave te mbjella me hashash, policia nuk ka mundur te asgjësojë çdo parcele qe prodhon lenden narkotike.

Gjirokastra, ne veçanti Lazarati, mban vendin e pare ne hartën e Shqipërisë për kultivimin masiv te kanabisit por dhe rezistence ndaj ligjit e strukturave te policisë. Këtë e dëshmon edhe rezultati i operacioneve te fundit te policisë. Grupet task forc nuk munden te depërtojnë ne Lazaratin e rregullave dhe ligjeve ndryshe. Nga aksionet vetëm ne hyrje te fshatit u ndaluan punëtorë dhe mjete qe shkonin drejt Lazaratit për ti shërbyer parcelave me bime narkotike. Sasia e rrënjëve te asgjësuar ishte e papërfillshme me ato mbillen dhe kultivohen ne tokat ne brendësi te fshatit. Kjo zone është edhe një burimet e furnizimit te vendeve fqinje kryesisht Greqisë me hashash.


Por harta e zonave qe kultivojnë lende narkotike është e shtrire nga jugu ne veri. Krahas Gjirokastrës, Berati, Skrapari, Përmeti, Vlora, Tirana, Burreli e Shkodra janë zonat e identifikuar nga policia për prodhimin e hashashit. Vetëm pak dite avion i policisë italiane Guaridia di Finania i ardhur ne ndihme te policisë se shtetit shqiptar ka identifikuar 62 plantacione dhjetëra hektarësh te mbjella me hashash. Por sipas afateve te deklaruara nga policia shqiptare mbetet edhe një muaj kohe, deri ne shtator për realizmin e synimit për parandalimin dhe asgjësimin e kanabisit. Por nëse kjo fushate me shume mediatike do te vijoje me këto ritme, policia do te shënoje dështimin e radhës përballë Lazaratit dhe te tjerave zona qe kultivojnë lende narkotike