Home Aktualitet Hiqet dogana, dyfishohet numri i makinave per 2012

Hiqet dogana, dyfishohet numri i makinave per 2012

388
0

Rritet importi i makinave si pasoje e heqjes se takses doganore.

Rrugët e Shqipërisë janë të tejmbushura më automjete. Në vitin 2012 ka pasur një bum makinash të reja të cilat kanë hyrë në qarkullim. Drejtori i Shërbimit të Transportit Rrugor na bën me dije se ky është efekti i taksës së re të importi të automjeteve.  Sipas statistikave rezulton se në regjistrin kombëtar të makinave janë shtuar rreth 52 për qind më tepër automjete se në vitin 2010. Taksa e re e importit te automjeteve hyri në fuqi në verë të vitit 2011. Sipas formulës së re, hiqej taksa në dogane dhe vendosej taksë në varësi të vitit të prodhimit të makinës dhe karburantit që ajo përdorte.hiqet taksa doganes