Home Web/Hi-Tech India prodhon laptop që kushton vetëm 35 dollarë

India prodhon laptop që kushton vetëm 35 dollarë

345
0

Nju Delhi – India konfirmon prodhimin e kompjuterit laptop më të lirë në botë, me vlerë vetëm 35 dollarë. Lajmi bëhet i ditur nga radioja gjermane ”Deutsche Welle” e cila saktëson se ministri Indian i zhvillimit, Kapil Sibal e paraqiti kompjuterin e ri, që do të jetë i destinuar për studentët. Qëllimi gjatë viteve të ardhshme është që vlera e këtij kompjuteri të ulet deri në 10 dollarë. Radioja shton se janë në vijim negociatat për prodhuesit e mëdhenj të prodhimit masiv të këtij lloj kompjuteri.       Pritet që laptopi i cili funksionon me “Linux” t’u vihet në dispozicion studentëve dhe institucioneve të larta arsimore nga viti 2010