Home Aktualitet Kosova shteti i nëntë më i varfër në botë, i pari në...

Kosova shteti i nëntë më i varfër në botë, i pari në Evrope

369
0

kosova vendi me i varfer ne evropeKosova ben pjese ne 10 vendet me te varfera ne bote, dhe i vendi me i varfer ne Evrope.
Kosova për nga varfëria renditet krah vendeve si Zimbabve, Liberia, Bjellorusia etj. Rezultatet bazohen mbi të dhënat CIA-s, e cila publikon “World Factbook’” , një matës i vrazhdë ekonomik i krijuar nga Artur Orkumi dhe që mbledh të dhëna për papunësinë e një shteti dhe shkallën e inflacionit.
Arsyetimi: shumica e qytetarëve e kuptojnë dhimbjen dhe shkallën e lartë të papunësisë, si dhe rritjen e vazhdueshme të çmimit të mallrave. ‘Business Insider’ ka analizuar shifrat e 197 shteteve dhe territoreve, që nga Afganistani e deri në Zimbabve. Në këtë raport për Kosovën thuhet: “Vendi më i varfër në Europë. Mesatarja vjetore e të ardhurave për frymë 7.400 dollarë. Remitancat nga vendet e tjera europiane, kryesisht nga Zvicra, Gjermania dhe vendet skandinave llogariten në 18% të PBB-së”.