Home Web/Hi-Tech Krijo faqe profesionale ne facebook

Krijo faqe profesionale ne facebook

437
7

Me poshte do tju tregojme disa keshilla se si te ndertoni nje faqe profesionale te personalizuar ne facebook.

1. Si fillim shkojme tek http://www.facebook.com/
Ulemi ne fund te faqes poshte kutise SIGN UP ku ka te shkruar Create a Page for a celebrity, band or business. (ose shko direkt ne kete adrese http://www.facebook.com/pages/create.php)

Klikojme mbi Create a Page dhe pastaj vazhdojme me tej duke plotesuar formularin me te dhenat tona sipas deshires.

2. Titulli të jet sa më interesant, argetues, dhe i moderuar. Në mënyrë që miqët tuaj ta pëlqejnë sa më shumë faqen që ju do krijoni! Titullin mund ta modifikoni edhe me vone deri ne momentin kur keni mbushur 100 anetare.

2. Pasi të keni krijuar faqen, duhet të klikoni “Pëlqej” ose “Shpërnda” për ta publikuar në profilin tuaj në Facebook. Tani mund te plotesoni faqen tuaj me te dhena te tjera qe deshironi dhe te vendosni foto, video apo te tjera…

3. Tani te kalojme tek hapi tjeter, per ti dhene faqes nje pamje ndryshe nga faqet e zakonshme. Kerko per Static FBML ose shko direkt ne adresen http://www.facebook.com/apps/application.php?id=4949752878

Duhet te  klikosh  “Allow”  per kete aplikacion nese eshte hera e pare qe po e perdore kete. Poshte fotos ne te majte majtas do te shohesh nje link qe quhet  “Add to my page”, Klikoje ate. nje dritare do te dali  si pop up dhe do te zgjedhni faqen tuaj per te shtuar kete aplikacion. Sapo te zgjidhni faqen tuaj kliko tek butoni .

4. Kthehu mbrapa tek faqa qe krijove dhe modifiko FBML

(PJESEN TJETER E KENI NE ANGLISHT SE SKISHA NERVA ME E PERKTHY)

Not sure where to locate your Fan Page? Go to your Facebook profile and click the Info tab. Towards the bottom you will see an area called Pages and a link to the right that says See All. Click See All and select your Fan Page. IF you did not become a fan in step 1 search at the top of Facebook for your Fan Page name.

Now on your Fan Page click Edit Settings link at the top left under your image. Scroll down and look for FBML – FBML, click Edit.

For Box Title: enter the name for the tab. It can be anything to describe the content of the page such as Welcome, Specials, etc.

For the box labeled FBML: you can enter any HTML. Omit any < body > < head >< html > opening and closing tags (no space for html).

Enter the below code to test: < img src=”http://i692.photobucket.com/albums/vv286/kaburuan/images.jpg” > (no space).

After entering the code click at the bottom.

Step 4 – Adding your new Tab
Click the name of your Fan Page at the top left of the page you are on.

On the row of tabs click the + sign at the far right.
A list will appear and click the option called FBML, or what you called the FBML page as Box Title. It also will have the Static FBML icon to the left of it.

Once clicked a new tab will be added and you should see the “Test Image”.

Again, you can add any HTML to this tab to make it as eye catching as possible. To edit the tab click the Wall tab, Edit Page link, locate the Static FBML icon under Applications and click Edit.

Step 5 – Make your new Static FBML tab the default landing page

While on the Edit Page screen from the previous step click Application Settings for the Static FBML application. Click Remove to the right of Boxes so it looks like below:

Next scroll up to Wall Settings and click Edit. For the option Default Landing Tab for Everyone Else: select the name of your Static FMBL tab from the list.

Note: When testing being admin you will also be directed to the Info or Wall tab. Use a different account that is not admin of the Fan Page to test.

Step 6 – Hide Content to anyone who is not a Fan
or Want to offer a special coupon/discount code to your Fans? You can make any part of your page hidden to non-Fans.

http://www.facebook.com/pages/How-To-Create-professional-pages-on-F-A-C-E-B-O-O-K-with-FBML-Code/101483826595823

7 COMMENTS

  1. Pershendetje!
    Ne fakt une nuk e kuptova ato qe ishin ne shqip normale qe di ti bej por keto qe une nuk dij i ke lene pa perkthyer dhe ne Eng veshtir te kuptoj

  2. si ta shkruani numrin e telefonit kur krijon fan page ne fb sepse shume alernativa num po mi pranon

Comments are closed.