Home Edukate islame Kur fillon Ramazani 2013

Kur fillon Ramazani 2013

893
4

Kur fillon Ramazani 2013 – Ne cilen date fillon muaji i Ramazanit 2013

Sipas kalendarit te KMSH Data e fillimit te Ramazanit eshte data 9 korrik 2013. Pra dita e pare e agjerimit te Ramazanit eshte 9 korrik 2013.

Data e fillimit te agjerimit te Ramazanit mund te varioje pasi data e sakte percaktohet me shikimin e daljes se henes.

“Sqarim reth agjërimit nesër diten e martë”.
Sonte muslimanët që praktikojnë urdhërin e Muhammedit صلى الله عليه و سلم për të shikuar Hënen e re kanë shikuar dhe nuk e kanë vërejtur kështuqë vendet e tyre nesër nuk do të agjërojnë por do të fillojnë agjërimin nga dita e mërkurë.
Udhëheqësit muslimanë të Vendeve tona për fat të keq nuk i janë bindur këtij urdhëri profetik por kanë marrë për bazë llogaritjen astronomike që është në kundërshtim me urdhërin e Muhammedit صلى الله عليه و سلم dhe kundër Ixhmasë së ulemave se llogaritja astronomike nuk mirret për bazë për llogaritjen e hyrjes së muajve Hixhrij.
Çka të bëjmë ne tani?
Ne duhet të agjërojmë dhe të bëjmë Bajram atëherë kur bëjnë muslimanët e vendit tonë kjo është Fetwaja e Imam Albanit rahimehullah e bazuar ne Hadithin e Muhammedit صلى الله عليه و سلم se agjërimi është atë ditë kur të agjërojnë muslimanët dhe Bajrami është atë ditë kur të bëjnë Bajram muslimanët
E gjynahin e kanë në qafë ata që janë në krye të muslimanve tanë dhe nuk e bëjnë bazë shikimin e Hënës për fillim e dalje të muajit Hixhrij.
Allahu e di më së miri. (Ahmed Xhaferr Hoxha)

Rreth miresive te Ramazanit lexoni ketu

kur fillon ramazani 2013kur fillon ramazani 2013

Kur fillon Ramazani 2013 ne Shqiperi

Data e fillimit te Ramazanit

Ne cfare date fillon Ramazani

Per vaktijen e Ramazanit 2013 per Kosoven dhe Maqedonine kliko ketu

4 COMMENTS

  1. kur fillon ramazani ne 2014 me 1/7/2014?? apo dhe kur mbaron me 30/7 2014 ju lutem dua pergjigje te shpejt sipas mundesis

  2. gjithmone rreth 10 dite para vitit te kaluar fillon, pra nese sivjet fillon me 9 korrik, vitin tjeter mund te filloje nga 29 qershor 2014

  3. A mund te me jepni orarin e sakte ,per syfyrin dhe iftarin ,per ne qe jetojme ne Itali.Faleminderit.

    • Kalendari i Ramazanit per qytetet te ndryshme mund te shikohet ne faqen http://www.salah.com duke futur emrin e qytetit tuaj. Cdo qytet ka kohet e tij te caktuara qe mund te ndryshojne nga njeri qytet ne tjetrin. Koha e iftarit korrespondon me “Maghrib” ndersa koha e Syfyrit me “Fajr”

Comments are closed.