Home Aktualitet Kurban Bajrami 2012 – Dita e Kurban Bajramit 2012

Kurban Bajrami 2012 – Dita e Kurban Bajramit 2012

422
0

Kurban Bajrami Dita e pare eshte me date 25.10.2012 sipas KMSH*.

Sipas KMSH, Festa e Kurban Bajramit i bie me date 25 tetor 2012.

Pra 25 Tetor eshte  Dita e Bajramit te Vogel sic njihet ne Shqiperi (Kurban Bajrami)

Kurban Bajrami – Eid-al-Ad-ha (Ad-ha Eid) është festë fetare Islame gjatë ditëve të të cilit myslimanët të cilët kane mundësi financiare, therin nje kafshë në emër të Allahut (me bismilah) dhe një pjesë nga mishi i tyre ua dhurojnë të varfërve.
Pas faljes se Bajramit behet therja e kafshës, mishi i te cilit duhet të ndahet në tri pjesë: Një pjesë për të varfrit, një pjesë për të afërmit dhe fqinjët dhe pjesa e fundit për familjen tënde.

*Shënim: Data e festave të Kurban Bajramit dhe Bajramit të Madh 2012 mund të ndryshojë sipas kalendarit hënor. Në rast se do të ketë ndryshime, do të viheni në dijeni me një njoftim të dytë