Home Aktualitet Kush eshte Bujar Nishani, Presidenti i ri i Shqiperise

Kush eshte Bujar Nishani, Presidenti i ri i Shqiperise

490
0

Bujar Nishani Presidenti i Shqiperise
Zgjidhet Presidenti i ri i Shqiperise Bujar Nishani.
Një CV e Presidentit te Zgjedhur te Republikes se Shqiperise.
Z.Bujar Nishani është i martuar me Znj. Odeta Nishani dhe kanë dy fëmijë, Ersi dhe Fiona Nishani
ARSIMIMI
• Bujar Nishani është diplomuar në Akademinë Ushtarake “Skënderbej” në vitin 1988
• Ka kryer studimet pasuniversitare në Kaliforni/SHBA, në “Menaxhimi i Resurseve të Mbrojtjes” në vitin 1996
• Në vitin 2004 diplomohet “jurist” në Fakultetin e Drejtësisë, Universiteti i Tiranës
• Në vitin 2005, merr titullin “master”, në Studimet Europiane
EKSPERIENCA NE PUNE
• 1988 – Pedagog, Akademia Ushtarake Skënderbej;
• 1993 – Ministria e Mbrojtjes, Marrëdhëniet me Jashtë;
• 1994 – Ministria e Jashtme, Marrëdhëniet me NATO-n;
• 1996 – Ministria e Mbrojtjes, Kabineti i Ministrit;
• 1997 – Në profesion të lirë; Kryetar i Forumit të Ushtarakëve Euro-Atlantikë;
• 2005 – Zgjidhet Deputet ne Kuvendin e Shqiperise
• Mars 2007 – Shtator 2009 Minister i Brendshëm
• Shtator 2009 – Prill 2011 Minister i Drejtesise
• Prill 2011 e ne vazhdim Minister i Brendshem
JETA DHE VEPRIMTARIA POLITIKE
• Bujar Nishani anëtarsohet në Partinë Demokratike në vitin 1991
• Në vitin 2001 zgjidhet Sekretar i Degës së Partisë Demokratike për Tiranën
• Në vitin 2003 zgjidhet anëtar i Këshillit Bashkiak të Bashkisë Tiranë nga lista e Partisë Demokratike
• Në vitin 2005, zgjidhet anëtar i Këshillit Kombëtar të Partisë Demokratike dhe më pas dhe anëtar i Kryesisë Qëndrore të kësaj Partie
GJUHET E HUAJA
• Gjuhet e huaja: Anglisht (rrjedhshem),