Ligji i ri ndryshim rrenjesor per arsimin e detyruar

Ky ligj i ri synon ti pergjigjet reformave qe po zbatohen ne kete sistem brbrHartuesit e ketij pligji te konsultuar me eksperte te Bankes Boterore kane propozuar qe arsimi parauniversitar te perputhet plotesisht me standardet nderkombetare sipas skemes se miratuar nga UNESCO thuajse me shume se nje dekade me pare e rejat e ligjit te ri jane kohezgjatja e arsimit fillor nga pese ne gjashte vjet si dhe sanksionon strukturen ekzistuese te arsimit 9- vjecar brbrGjithashtu me ligjin e ri synohet qe te gjithe femijet ne rang kombetar te moshes 5- vjecare te jene pjese e arsimit parashkollor Reforme do te behet edhe ne krijimin e librave per nxenesit Ligji i ri do te sjell nje element te ri ne drejtim te rritjes se autonomise se shkollave dhe financimin e tyre brbrKy dokument qe pritet te miratohet se shpejti do te funksionoje per mbi 376 shkolla te mesme dhe mbi 1749 shkollat e arsimit bazebrbr


Gazetastart

Comments are closed.