Home Kuriozitete Malarja, në rrezik dy e pesta e popullsisë botërore

Malarja, në rrezik dy e pesta e popullsisë botërore

293
0

Dy miliardë e 850 milionë qënie njerëzore, ose dy e pesta e popullsisë botërore, kanë kaluar rrezikun e sëmurjes nga malarja, që konsiderohet si sëmundja më e përhapur në Tokë.

“Jemi përpjekur të bëjmë një vlerësim të popullsisë globale të ekspozuar ndaj rrezikut të prekjes nga sëmundja e Plasmodiumit në vitin 2009, duke konstatuar se 91 % e personave që konsiderohen vulnerabël ndaj sëmundjes ndodhen në Azinë qëndrore dhe atë jug-lindore”, ka deklaruar doktori Simon Hay.

Doktori i Universitetit të Oksfordit është njëkohësisht bashkëautor i studimit të fundit që kishte si qëllim hartimin e përhapjes së patologjisë në nviel botëror.