Home Aktualitet Mark Gjonaj shqiptari i pare i zgjedhur ne Kongresin Amerikan

Mark Gjonaj shqiptari i pare i zgjedhur ne Kongresin Amerikan

465
0
Mark Gjonaj kongresmeni i pare shqiptar ne Amerike

Mark Gjonaj kongresmeni i pare shqiptar ne Amerike.

SHBA konfirmoi per here te dyte zgjedhjen e Presidentit Barak Obama, nderkohe sot u be e ditur se dhe nje shqiptar eshte fitues ne zgjedhje. I pari shqiptar ne historine e emigracionit qe zgjidhet ne nje post kaq te lart shteteror ne S HBA – Shqiptari i Amerikes Mark Gjonaj fiton me 78 perqind te votave. Sipas te dhenave Gjonaj ka marre 78.9% te votave ndersa 9.1% ka marre kundershtari i tij Torres dhe 12.0% jane kandidate te tjere ose te pavlefshme