Home Aktualitet Metalurget kercenojne me uri Kurum Mbyllim aktivitetin

Metalurget kercenojne me uri Kurum Mbyllim aktivitetin

303
0

Punetoret kane paralajmeruar se qe nga dita e hene do te nisin nje greve urie brbrNe fakt e gjitha kjo erdhi pasi nje drejtor turk ne nje sektor te fabrikes kishte rrahur nje punetor cka solli me pas reagimin edhe te punetoreve te tjere Gjithsesi prokuroria e Elbasanit beri te ditur sot se ka pasur presione ndaj punetoreve per te vijuar greven brbrHetimet po vijojne dhe te henen gjykata do te vendose nese greva eshte e ligjshme ose jo Nga ana tjeter kompania turke Kurum u ka kerkuar punetoreve qe te nderpresin greven teksa kane paralajmeruar se do te nderpresin aktivitetin nese greva vazhdon brbrKryerja e ketyre veprimeve te paligjshme ka bllokuar veprimtarine ekonomike te shoqerise duke i shkaktuar asaj nje dem shume te madh ekonomik por edhe ne imazhin e saj ne publik Ne keto kushte shprehim pasiguri dhe mosbesimin e investitoreve te huaj per garantimin e kushteve te nevojshme per kryerjen e aktivitetit te tij ekonomik mungesa e te cilave mund te sjelle pasoja te padeshirueshme duke marre masa radikale deri ne mbylljen e aktivitetit te shoqerise ka deklaruar Koray Zeytinoglu administrator i kompanise Kurum Intenational brbrNga ana tjeter sindikata e punetoreve ka deklaruar se pa plotesimin e kerkesave te tyre punetoret nuk do te kthehen ne pune Kusht kryesor eshte largimi i tre personave kyc ne ndermarrje qe nuk pelqehen nga punetoret brbrbr


Gazetastart