NASA gjen provat e para të rrjedhjes së ujit në Mars

Rrjedhje uji, foto NASA

Shkencëtarët e agjencisë amerikane të hapësirës, NASA, thonë se kanë gjetur provat e para të rrjedhjes së ujit në Mars.

Ata thonë se orbita që sillet rreth Marsit që nga viti 2006, ka monitoruar atë që duket të jetë rrjedhje e ujit dhe që ndodh në disa lokacione gjatë Pranverës dhe Verës së Marsit.

Nëse konfirmohet, ky do të jetë zbulimi i parë i rrjedhjes së ujit në planetin e kuq.

Panorama ONLINE

Comments are closed.