Në Shkumbin grumbullohen mbeturinat

Në të gjithë gjatësine e tij, lumi Shkumbin është i ndotur prej mbetjeve urbane. Tashmë kjo hapësire është kthyer ne nje vend grumbullimi mbeturinash, duke rritur ndotjen ne nivele te papranueshme. Banoret kerkojne largimin e mbeturinave, por ndergjegjesimi mungon ne mase per parandalimin e kesaj situate. Problemi behet me shqetesues me ngritjen e temeperaturave, te cila rrisin mundesite per infeksione. Qytetaret elbasanas e shfrytezojne lumin per plazh, por tashme uji i ndotur provokon patologji te rrezikshme te lekures.

Shkaku kryesor i shfaqjes se patologjive te lekures por dhe i semundjeve infektive pergjate lugines se Shkumbinit, eshte derdhja pa asnje lloj perpunimi fillestar i te gjitha ujerave te zeza te qyteteve qe ndodhen ne ane tij , Librazhdi, Elbasani, Peqini si dhe shume komuna.

No Comments

  1. network says:

    ca te bojn kto skan vend me i hedh mbeturinat 🙂