Home Njoftime Piket e pranimit ne universitet 2012

Piket e pranimit ne universitet 2012

376
0

Në prag të publikimit të Formularit A2 për zgjedhjen e Degëve ne Universitetet publike per vitin 2012.
Në prag të publikimit të Formularit A2, gazetat botojne të plota pikët e fundit për fituesit në të gjitha programet e studimit.

Përpara se të plotësojnë formularin, nxënësit duhet të konsultohen me to dhe të bëjnë llogaritjen e pikëve personale. Janë dy formula në dispozicion të tyre. Njëra për të gjithë maturantët që u janë nënshtruar 2 lëndëve me zgjedhje, ndërsa tjetra për ata që kanë dhënë 3 të tilla. Pikët janë në progresion që prej vitit 2007. Për një pjesë të madhe të degëve, pragu i pranimit është rritur duke e bërë garën për në universitete më të vështirë. Formulari A2, i cili këtë vit për herë të parë do të plotësohet online, u jep mundësinë maturantëve të caktojnë 10 degët ku do të konkurrojnë për në shkollat e larta./Panorama/peqini.com

KLIKO KETU