Home Kuriozitete Proteza e dhëmbëve të Çërcillit shitet 23 mijë dollarë

Proteza e dhëmbëve të Çërcillit shitet 23 mijë dollarë

288
0

Disa dhëmb kushtojnë 23 000 mijë dollarë, pasi i përkasin protezës së Uinston Çërcill, kryeministër i Britanisë në epokën pas Luftës së Dytë Botërore.

Kjo protezë iu shit këto ditë në një ankand në Norfolk të Britanisë, një aksionari i cili po ashtu, posedon edhe mikrofonin në të cilin ka folur Çërçilli.

I bleva pasi ishin në një gjendje shumë delikate dhe mundeshin të shkatërroheshin në të ardhmen”, thotë Andrej Bullock, aksioner.

Proteza e sipërme së Çërçillit ishte dhuruar në Kolegjin Mbretëror për Kirurgji, ndërsa proteza e poshtme e saj ishte shitur në ankand nga djali i një dentisti, që i kishte realizuar ato për Çërçillin, gjatë kohës që ishte kryeministër, dikur rreth të 60-tave të tij.