Home Aktualitet S180ka shenja qe peseshja e BE-se do ta nderroje qasjen

S180ka shenja qe peseshja e BE-se do ta nderroje qasjen

329
0

Keto pese vendet anetare te Bashkimit Evropian nga 27 sa jane vazhdojne te mos e nderrojne qasjen karshi statusit te Kosoves edhe dy jave pasi Gjykata Nderkombetare e Drejtesise dha verdiktin se shpallja e pavaresise ishte bere ne harmoni me te drejten nderkombetare brbrZyrtare te ketyre shteteve jane deklaruar per moslekundje nga pozicionet e meparshme Po keshtu edhe analiste nderkombetare nuk po shohin te to ndonje levizje pozitivistebrbrDy njohes nderkombetare te ceshtjes se Kosoves Tim Judah e Richard Gowan me skepticizem kane folur per Kohen Ditore rreth mundesise se njohjes se shpejte te pavaresise nga ndonjeri prej ketyre shtetevebrMe sa di une keto shtete kane thene se nuk do te ndryshojne pozicionin e tyre Qiproja ka thene dhe une e besoj kete se nuk do te ndryshoje qendrimin e vet edhe nese Serbia do ta njihte Kosoven Une nuk kam ndonje arsye per te besuar se do te ndryshojne qendrimet e tyre ka thene Judah Ne qofte se Qeveria e Kosoves di dicka qe askush tjeter nuk e di atehere po eshte e mundurbrbr


Gazetastart