Home Aktualitet Serbia po rrezikon vetveten ne OKB

Serbia po rrezikon vetveten ne OKB

233
0

Serbia nuk e ka parashtruar pyetjen ne menyre te gabuar per me teper pyetja ka qene tejet e pakendshme per GJND-ne tha Guskova ne nje interviste per gazeten DanasbrbrPer kete arsye Gjykata e ka shfrytezuar te drejten e vet diskrete dhe e ka ndryshuar pyetjen qe i eshte derguar nga Asambleja e Pergjithshme e OKB-se dhe vetem pas kesaj e ka dhene opinionin e vet GJND-ja eshte pyetur per pavaresine e njeanshme e ajo ka dhene pergjigje per deklaraten thene me thjeshte – per nje cope letre tha GuskovabrbrKy ndryshim i esences se pyetjes sipas saj nuk eshte permendur nga askush edhe pse Guskova thote se ajo vazhdimisht e thekson kete gje Guskova me tutje ka thene se kane te drejte ata qe thone se kjo pergjigje e GJND-se do tu lejoje shume vendeve apo territoreve ne shtetet shumenacionale qe te levizin bazuar ne rastin e KosovesbrbrKjo do ti nderlikoje marredheniet ne bote por pozita e Serbise nuk do te lehtesohet Gje tjeter eshte nese fare eshte dashur te pyetet GJND-ja Nese kihet parasysh se marredheniet mes organizatave nderkombetare dhe Serbise prej vitit 1991 deri me 1999 eshte shume e qarte se nuk ka mundur te pritet nje trajtim i drejte i Serbise tha ajobrbrDuke folur per miratimin e Rezolutes ne OKB Guskova ka paralajmeruar se gjykuar ne dokumentet dhe materialet e seancave te meparshme te Keshillit te Sigurimit Rusia Kina Sllovakia Vietnami Spanja dhe disa shtete te tjera do ta perkrahin Serbine Por ajo ka thene se ne Asamblene e Pergjithshme situata eshte me e nderlikuar sepse me nje shumice te vogel Asambleja pati votuar qe ceshtja e pavaresise se Kosoves te dergohet ne GJND dhe tani pergjigjja eshte marre prej atjebr brDuket qe Serbia rrezikon qe vazhdon te kerkoje nga Asambleja e Pergjithshme drejtesi tha ajo duke shtruar vete pyetjen se cka do te beje Serbia nese vendimi i Asamblese se Pergjithshme nuk do te jete ne favor te saj E pyetur nese ndarja e Kosoves eshte nje zgjidhje reale Gusova konstatoi Prishtina tani eshte e hipur mbi kale ndersa Serbia eshte ne mesin e te mposhturvebrbrNdarja e Kosoves eshte zgjidhje e mire per Serbine por shqiptaret veshtire se do te pajtohen me kete Pse ata te japin nje cope kur e kane mundesine ta mbajne te gjithen pyet Guskova Ajo konkludoi se eshte i nevojshem nje vezhgim preliminar i situates me shqiptaret ndersa me pas inicimi i zgjidhjes se ceshtjes para organizatave nderkombetare kohastartbrbr


Gazetastart