Home Aktualitet Sheiket e Katarit blejne nje prej ishujve grek

Sheiket e Katarit blejne nje prej ishujve grek

365
0

Sheiket e  Katarit vazhdojn të investojnë nëper botë. Pas përfitimit “të një pjese” të Sardenjës dhe të Kosta Smeraldës, ata blene edhe një nga ishujt grekë.

Sipas “Daily Telegraph”, familja mbretërore e Katarit bleu ishullin Oksia në detin Jon, pranë Itakës së famshme.

Ishulli prej 1.236 hektarësh u shit për 5 milion euro nga një familje greke-australiane që e kishte në pronësi të saj. Fillimisht ajo kërkonte 7 milion dollarë, por më pas e uli pazarin, për familjen mbretërore të Katarit.

Sigurisht që negocimi ishte i vështirë, por argumenti kryesor i greko-australianëve ishin taksat shumë të larta që ka vendosur shteti grek për pasurinë e paluajtshme.

Sipas kompanisë së specializuar real estate Vladi Private Islands, ky ishull i vogël ishte një nga ishujt më të njohur në tregun e shitjes.

“Oksia është pothuaj sa gjysma e ishullit të famshëm italian Kapri, me një gjatësi që shkon rreth 5 km, ndërsa është mbuluar me bimësi të ulët dhe ka pyje pishash. Ka bregdet shkëmbor dhe tre gji ideale për skafet”, shkruhet në sajtin e kompanisë