Shqiptaret e Rumanise shfaqje ne teatrin e Korces

Grupi i valleve popullore te ketij ansambli interpretoi me mjeshteri valle nga krahinat e Korces Devollit Vlores Tiranes dhe Veriut te ShqiperisebrbrKengetaret e njohur Stefan Korbu Balashoju Karmen dhe Manuela Mokanu kenduan serenata te njohura korcare kenge qytetare nga krahina te ndryshme te Shqiperise kenge te muzikes se lehte te kompozitoreve te njohur shqiptare dhe kenge popullore dhe qytetare rumunebr brNe Rumani serenatat korcare rrojne ne dashuri e perkujdesje Shqiptaret korcare qe banojne prej dhjetra vitesh ne Rumani kane hapur shpirtin per te pritur nepermjet serenatave gjithe mallin e tyre per vendlindjen e te pareve te tyre tha kryetarja e shoqates poetja dhe studjuesja e shquar Oana Manolescubr brKorca i dha Shqiperise dhe botesserenaten Bukuria e melodise se saj i kalon kufijte gjeografike dhe hyn ne shpirtin e cdo degjuesi ne cdo ane te botes tha ajo Ansambli Serenata me kenget dhe vallet shqiptare percolli mesazhin se shqiptaret e Rumanise ruajne rrenjen gjuhen dhe kulturen shqipe tha ambasadori i Rumanise ne Tirane Viorel Stanilabr brNe Rumani shqiptaret kane nje status te plote si minoritet kombetar me te gjitha te drejtat Pervec muzikes dhe traditave shqiptare ata botojne nepermjet shoqates Lidhja Shqiptare e Rumanise revisten Miku i shqiptarit dhe shume libra te tjera Marrdheniet midis Rumanise dhe Shqiperise jane shume te mira tha ambasadoribr brAnsambli Serenata do te vazhdoje turneun ne Gjirokaster Vlore dhe Tirane Sipas kryetares Manolescu ky ansambel ka dhene shfaqe me serenata dhe kenge e valle popullore shqiptare edhe ne shume qytete te Rumanise dhe eshte pelqyer e duartrokitur nxehtesishtbrbr


Gazetastart

Comments are closed.