Home Aktualitet Shtetet me ushtritë më të mëdha në botë. Top 10

Shtetet me ushtritë më të mëdha në botë. Top 10

506
0

Edhe pse diplomacia është shtylla kurrizore e skenarit ndërkombëtar në ditët e sotme, shtetet e shohin të nevojshme të shpenzojnë pjesë të mëdha të buxheteve të tyre vjetore në ushtri. Kjo quhet ndryshe edhe përgatitje për më të keqen.
Një kthim koke pas në historinë ndërkombëtare na bën të mundur të marrim informacion për luftëra mes shteteve dhe mes aleancave të ndryshme. Edhe pse numrat nuk e fitojnë luftën, shtetet vërtet shqetësohen për numrat.

Në vazhdim po ju japim një listë të dhjetë shteteve që aktualisht kanë ushtritë më të mëdha në botë:

1. Kina
Trupa aktive: 2 285 000
Rezervë: 510 000
Paraushtarake: 660 000
Total:3 455 000

2. Shtetet e Bashkuara të Amerikës
Trupa aktive: 1 580 255
Rezervë: 864 547
Paraushtarake: 11 035
Total: 2 455 837

3. India
Trupa aktive: 1 325 000
Rezervë: 2 142 821
Paraushtarake: 1 300 586
Total: 4 768 407

4. Koreja e Veriut
Trupa aktive: 1 106 000
Rezervë: 8 200 000
Paraushtarake: 189 000
Total: 9 495 000

5. Rusia
Trupa aktive: 1 027 000
Rezervë: 20 000 000
Paraushtarake: 449 000
Total: 21 476 000

6. Koreja e Jugut
Trupa aktive: 687 000
Rezervë: 8 000 000
Paraushtarake: 4 500
Total: 8 691 500

7. Pakistani
Trupa aktive: 617 000
Rezervë: 513 000
Paraushtarake: 304 000
Total: 1 434 000

8. Irani
Trupa aktive: 523 000
Rezervë: 1 800 000
Paraushtarake: 510 000
Total: 2 833 000

9. Turqia
Trupa aktive: 510 000
Rezervë: 428 000
Paraushtarake: 102 000
Total: 1 041 500

10. Vietnami
Trupa aktive: 455 000
Rezervë: 5 000 000
Paraushtarake: 40 000
Total: 5 495 000

/Start/F. Prroni