Home Aktualitet Si te shkruaj nje ftese dasme – Shembull ftese dasme

Si te shkruaj nje ftese dasme – Shembull ftese dasme

5192
0

Ftese dasme shembullRregulla praktike se si te shkruani nje ftese dasme sa me te thjeshte dhe ne menyren e duhur.

Ne ftesen e dasmes qe do te dergoni tek te afermit dhe miqte tuaj duhet te duket se sa i rendesishem eshte per ju ky event.

Ftesa duhet derguar te pakten gjashte jave perpara eventit te madh, ne menyre qe te ftuarit te jene ne gjendje te planifikojne angazhimet e tyre.

Hapi I
Vendosni se kush do te jape lajmin e madh te marteses, prinderit e ciftit apo vete burri dhe gruaja.

Hapi II
Vendosni nese ftesa juaj do te jete formale apo joformale. Mund te perdorni nje menyre formale te te shkruajturit si psh: ‘Z. dhe Znj. …’ apo thjesht nje menyre te shprehuri si psh: ‘Jeni te mirepritur’.

Hapi III
Perdorni shprehje te tipit: ‘do te na nderonte prezenca juaj’ ose shprehje me pak formale si ‘do te na pelqente pjesemarrja juaj’.

Hapi IV
Shkruani me rradhe emrat e gruas dhe te burrit te bashkangjitur.

Hapi V
Shkruani daten, psh: ‘E premte, 9 Gusht, 2001’

Hapi VI
Permendni oren e ceremonise, psh: ‘ne oren 10’

Hapi VII
Permendi sakte dhe qarte vendin duke u ndihmuar nga adresa e plote dhe e kuptueshme.

 

Cfare ju duhet:

Stilolaps
Leter shkrimi e thjeshte ose e porositur
Pulla poste
Ftese dasmash te gatshme