Home Aktualitet Si të zgjedhim masterin. Udhëzimi i plotë i MASH

Si të zgjedhim masterin. Udhëzimi i plotë i MASH

309
0
Si te zgjedhim Masterin

Programet e studimit të ciklit të dytë përfundojnë me diplomë “Master”. Ky program studimi përgatit studentët për tregun e punës dhe për studime te mëtejshme. Por, para zgjedhjes së programit, Ministria e Arsimit dhe Shkencës ka bërë të ditura dhe ato c’ka studentët duhet të dinë para se të zgjedhin këtë program, për shkollat publike apo private.

MASH bën me dije se kriteret e pranimit vendosen nga Shkolla e Larte, ndërsa kuotat e pranimit për shkollat publike vendosen nga MASH. Për studimet e ciklit te dyte nuk ka kufizime të moshës apo të kohës që nga diplomimi në ciklin e parë (bachelor).

Çfarë duhet të dini përpara zgjedhjes së programit?  Më poshtë udhëzimi i plotë i MASH:

Si te zgjedhim Masterin