Televizion i ri, nga Alsat ne Albanian Screen,

Sigla e dikurshme Alsat është sigla e tashme dhe e ardhshme Albanian Screen. Përsipër kësaj ndërhyrjeje të jashtme qëndron edhe një operacion i brendshëm më i qenësishëm, që synon përmbysjen e imazhit deri diku të pangjyrë... Read more →

Servantesi dhe historia e lidhjes me shqiptarët

Agolli dhe Kadareja, të dy e kishin objektiv shkrimin e një libri me personazh qendror autorin e “Don Kishotit”… Vite të shkuara, që në rininë e tyre, dy nga shkrimtarët më të shquar shqiptarë, Ismail Kadare dhe Dritëro... Read more →

Filmi shqiptar Maya

Në Kinema imperial po te shfaqet filmi shqiptar “Maya” me regjisor Pluton Vasi dhe skenar të Luljeta Leshatakut. Maya Filmi tregon një copëz historie nga Shqipëria e sotme, por edhe nga Shqipëria e së djeshme. Ngjarjet zhvillohen... Read more →