Home Rajoni e Bota Tension në Greqi: Miting dhe parrulla kundër shqiptarëve

Tension në Greqi: Miting dhe parrulla kundër shqiptarëve

311
0

Disa ditë pas konfrontimit të shqiptarëve me disa adoleshentë grekë në komunën e Dhiavato të Verias, gjedja vazhdon të jetë e tensionuar.

Pas plagosjes së 4 adoleshentëve grek, një miting i madh në mbështetje të tyre është mbajtur në sheshin “Veria”

Me moton “Jashtë të huajt, nga Greqia”, protestuesit janë mbledhur para sheshit të bashkisë ku kanë qëndruar për rreth një orë, duke hedhur parrulla antishqiptare. Në të njëjtën kohë një grup tjetër të rinjsh, prej 300 personash ishin mbledhur në një zonë tjetër të qytetit.

Anëtarët e e grupimit “Agimi i Artë” hynë dhe u larguan nga qyteti të shoqëruar nga një forcë policore e fortë, e cila ishte i pranishëm gjatë gjithë protestës.