Home Peqini (VIDEO) Mitingu festiv i magiorances me 20 shkurt 2010

(VIDEO) Mitingu festiv i magiorances me 20 shkurt 2010

286
0


“Festojmë ngjarjen më të rëndësishme, 20 shkurti data e guximit dhe lirisë. 20 vite më parë PD-ja shënoi fitoren më të madhe në historinë e kombit më rrëzimin e komunizmit më të egër në Evropë”. Kështu e cilësoi kryeministri Sali Berisha, 20 vjetorin e rrëzimit të diktaturës.

“Jemi mbledhur sot në këtë shesh të festojmë së bashku një nga ngjarjet më të rëndësishëm në historinë e dinjitetit të qytetarëve shqiptarë, 20 shkurtin ditën e rrëzimit të shtatores së diktatorit dhe ditën kombëtare të kujtimit të viktimave të komunizmit. Gëzuar ditën e lirisë”,

“20 vjet më parë, studentët të Universitetit të Tiranës do të ngujoheshin në grevën e urisë, në grevën vendimtare të lirisë në heqjen e diktatorit Enver Hoxha. Të rinj e të reja, burra dhe gra, përmbysën bllokun e komunizmit ku për gjysëm shekulli solli skllavëri, vdekje.
20 shkurti për Shqiperinë që përmbysën bunkerët e regjimit diktatorial, Hitlerit të Shqipërisë.

Në emer të sakrificave e vuajtjeve të prindërve tuaj, liritë tona çelën në ditën që kaluam bllokun bunker që kidhte sjellë në Shqipëri, persekutimin, ekzekutimet, kampet e përqëndrimit disa herë më të mëdha” tha Berisha.

Më pas, Berisha sulmoi sërish opozitën: “20 vite pas përmbytjes së etërve të tyre, më 21 janar të vitit 2011, bijtë e bllokmenëve rrethuan me gurë, zjarr dhe eksplozivë Kryeministrinë. Pushtetin me dhunë nuk do ta marrin kurrë bijtë e etërve të tyre”.

“Bllokmenët e rinj po etiketojnë qeverinë e shqiptarëve si qeveri fashiste që duhet përmbysur. Më 21 janar e provuan dhe kuptuan se qeveria legjitime e një vendi anëtar të NATO-s nuk përmbyset me dhunë”, shtoi më tej kryeministri.

Ndërkaq, Berisha më tej ftoi të pranishmit për një minutë heshtje në shenjë respekti për të rënët e komunizmit.

Më tej kryeministri theskoi se 8 maji është takimi i radhës me votën e lirë dhe mazhoranca do t`u jap përgjigjen e duhur gjithë bllokmenëve. Ai u shpreh ish-bllokmenët nuk do të munden kurrë ta marrin me dhunë pushtetin. “E provuat më 21 janar dhe mos provoni kurrë ta provoni më. Rendi nuk përmbyset me dhunë”, deklaroi Berisha.