Home Aktualitet Liberalizimi i Vizave, PE miraton propozimin (VIDEO)

Liberalizimi i Vizave, PE miraton propozimin (VIDEO)

271
0

Parlamenti europian votoi sot në shumicë dërrmuese në favor të heqjes së vizave për qytetarët shqiptarë dhe ata boshnjakë që duan të udhëtojnë në zonën Schengen. Vendimi i parlamentit europian u prit me entuziasëm në Tiranë, ku autoritetet më të lartë shtetërore dhe politike e cilësuan si një vendim historik.

Me 538 vota pro, 47 kundër dhe 41 abstenim, Parlamenti Europian miratoi rekomandimin e Komisionit për liberalizimin e vizave me Shqipërinë dhe Bosnjën.

Raporti i eurodeputetes sllovene Tanja Fajon u perkrah keshtu nga shumica derrmuese e te pranishmeve ne salle gjate votimit.

Sipas procedures se vendimmarrjes, pas aprovimit nga Parlamenti Europian, ne 8 nentor ministrat e Brendshem Europianë duhet te miratojnë propozimin legjislativ qe propozonte ne maj Komisioni. Ne rast te nje vendimi pozitiv nga kjo mbledhje e Keshillit te BE-se, liberalizimi i vizave hyn ne fuqi 20 dite pas dates se publikimit te ketij vendimi ne fletoren zyrtare europiane.

Behet fjale per udhetim te lire te shtetaseve te pajisur me pasaporta biometrike vetem ne vendet e Schengen-it per nje periudhe kohore deri ne 3 muaj.